Projekter

PROJEKTER

PROCESANLÆG PTI A/S


3Dprof udvikler projekter med udgangspunkt i kundens behov. Procesanlægget her fra PTI A/S er et eksempel detaljegraden et 200 mm 3D print giver. PTI fik i dette projekt klargjort en Solidworks fil til 3D print og SLS printet i hvid polyamid plastik.


Vi blev kontaktet af PTI fra Tarm efter de havde set vores 3D løsninger. PTI har udviklet dette procesanlæg til genanvendelse af spildevand fra virksomheder til opvarmning af huse. Det er den første af sin slags i Danmark.

PTI sendte en solidworks fil der lå som skabelon for smedeværkstedet hos PTI. Denne fil var ikke 3D printklar grundet manglende dele, så vores Solidworks specialist konverterede filen. Herefter kunne vi reparere filen på steder der manglede elementer til 3D print.

Procesanlægget er 3D printet på en SLS polyamid plastik 3D printer. Denne type print sikrer høj kvalitet og finish på alle dele af printet. Med SLS print kan man lave komplicerede modeller med bevægelige dele og rør.

KONTORLANDSKAB


Arkitekterne Gundersen & Søn fik i dette projekt konverteret deres DWG fil til en 3D printklar fil af et kontorlandskab.


Gennem længere tid havde Gundersen & Søn ledt efter løsninger til hvordan de nemt og hurtig kunne få visualiseret deres design for kunder. Gennem en dialog md 3Dprof.dk fandt vi en løsning der gør at 3Dprof nemt kan konvertere arkitekt tegninger til 3D og efterfølgende 3D printe dem.

Gundersen & Søn valgte 3D print i farve på dette kontorlandskab. Selvom print i farve er dyrere end ensfarvet, så opnår man en naturlighed og ekstra effekt i 3D modellen.

3D print i farver foregår på enten en Projet 450 eller Projet 660 3D printer. Disse printere bruger en polyamid gips, der printes med farvepatroner og hærder. Det er en dyr men meget eksklusiv printmetode, for at få den mest visuelt skarpe 3D model til fremvisning.

Ud fra arkitekt tegninger med mål på omkreds og tykkelse på elementer, gik vi igang med udvikling af 3D model af Solhjulet fra Give. Der var 2 iterationer på tidlige modeller hvor kunden deltog i bestemmelse af størrelsesforhold og udseende.

Solhjulet fra Give blev 3D printet på en almindelig FDM desktop printer. Modellen fik en tynd 2mm akryl plade med print fra bildeko.dk sat ind. Et godt resultat der symboliserer Solhjulets indre spejle.

SOLHJULET i STR. 1/100


Give Udviklingsråd har bestilt en 3D model af Give Solhjul i størrelse 1/100. Udviklingsrådet havde arkitekt skitse tegninger med mål der udgjorde udviklingsarbejdet for 3Dprof.dk


Give Udviklingsråd gik i sommeren 2016 i samarbejde med 3Dprof om at lave en 3D model af skulputeren Solhjulet fra Give. Størrelse på 3D modellen blev valgt til størrelse 1/100 således den 3D printede model blev ca. 15 cm høj.